Трансформиране на отпадъците в пелети от твърдо гориво

Оползотворяване на растителни остатъци - слама от рапица и горски остатъци - стърготини

Хората, работещи в селското или горското стопанство, знаят добре, че тези две дейности генерират значително количество отпадъци. Голяма част от тези отпадъци се изхвърлят или изгарят, което се отразява негативно на околната среда. В предприемачески дух и като метод за рециклиране на тези изобилни природни ресурси, предлагам тези отпадъчни материали да се разглеждат като източник на доходи. С преса за пелети от рапична слама-дървесни стърготини или пелетизираща инсталация за растителни остатъци отпадъците могат да се превърнат в готов продукт при намалени разходи.

Пелетите могат да бъдат с различни размери, вариращи от 4-14 mm в диаметър и 2-5 cm дължина. Те могат да имат обемна плътност до 750 kg/m³ и плътност на пелетите до 1350 kg/m³.

Пелетите могат да бъдат произведени от растителни или горски остатъци с помощта на преса за пелети, където суровината се пресова в каналите на матрица при висока температура. Тези пелети могат да се използват като гориво в автоматизирани отоплителни системи, като ефективно заместват както природния газ, така и въглищата.

Друг аспект на пелетите от слама е, че те могат да се използват като материал за постеля за различни животни като пилета, коне, зайци, котки и др. Пелетите от люцерна могат да се пелетизират в комбинация със зърнени храни или други рецепти за фуражи. Причината е проста: съхранението на пелети е по-лесно от балирането, а пелетизираната люцерна може да се смеси с други съставки (като пшеница, ечемик, овес, царевица), за да се създаде ценна и рентабилна рецепта за фураж. Тази смеска може да се направи директно във фермата, елиминирайки необходимостта от външна фуражна фабрика.

Нашата компания предлага решения и продукти на европейския пазар, свързани с преси за пелети, машини за производство на пелети и цялостни производствени линии за храна за животни и зърнени гранули. Предоставяме услуги като доставка, монтаж, сервиз, автоматизация на цялостни пелетни линии, следгаранционна поддръжка и резервни части.

Нашият опит в продажбата на комплектни линии за пелетиране и оборудване за производство на брикети от биомаса започна през 2010 г., когато придобихме линия за производство на брикети от слама от производителя "Briquetting Technology". Тази линия има производствен капацитет от 2,500 тона брикети годишно, което ни прави производител на брикети от слама. По време на нашата дейност, ние станахме ексклузивен дилър на "Briquetting Technology" сериите PellTech и BriqTech в Европа. Реализирали сме успешно над 130 проекта, включително цялостни линии за брикетиране на биомаса, линии за брикетиране на слама и линии за пелетизиране на дървесина. Чети повече...